RF Platforms

Small Cell RF Platform pähkinänkuoressa:

 

  • 2W lähetysteho per antenni, skaalattavissa alaspäin
  • Vastaanotin korkealla blocker-siedolla 
  • Toiminnallinen taajuusalue 60MHz
  • Pieni koko
  • Valmiin arkkitehtuurin vuoksi nopea time-to-market
  • Taajuusvarianttien teko nopeaa ja edullista
  • Joustavasti yhdisteltävissä asiakkaan haluamaan DFE/BB-ratkaisuun

Esju on kehittänyt asiakkaitaan varten Small Cell RF Platformin, jota voidaan käyttää suuren tiedonsiirtokapasiteetin Medium Range ja Local Area LTE/WCDMA-tukiasematuotteissa. Platformin maksimiteho on 2 W antennia kohti. Tehoa voi skaalata alaspäin, joten tuote on räätälöitävissä Local Area -kategoriaan. Antennien määrästä voidaan myös sopia asiakaskohtaisesti.

Platform on suunniteltu niin, että eri taajuusvarianttien teko on hyvin nopeaa ja edullista. Meillä on siis tarjota testattuja ja hyviksi todettuja ratkaisuja, jotka voimme yhdistää asiakaan toiveiden mukaiseksi lopputuotteeksi nopealla aikataululla. Normaaliin tuotekehitysprojektiin verrattuna Esju voi tarjota 3–6kk nopeamman time-to-market -ajan.

Platformin RF Front End (analoginen etupää) on suunniteltu siten, että kaikki komponentit ladotaan yhdelle levylle. Alla olevassa kuvassa on esitelty yksi lähetin–vastaanotin-pari. Pareja voidaan monistaa asiakkaan toivoma määrä. Käytämme hyvin tiheää osasijoittelua, joten tarvittava pinta-ala jää pieneksi. Front endistä voidaan tehdä variantteja taajuusvälille 1,5–2,7 Ghz pelkällä ladontamuutoksella. Niin säästetään kallista uudelleensuunnitteluaikaa.

Keraamifilttereitä lukuunottamatta kaikki komponentit ovat tunnettujen valmistajien edullisia standardikomponentteja. Outdoor-käyttöön meillä on valmis, luonnollisella konvektiolla jäähtyvä mekaniikkaratkaisu, joka varmistaa komponenteille hyvin pitkän toiminta-ajan.

Asiakkaan tarpeen mukaan platformin analogisesta etupäästä voidaan tehdä myös matala- tai korkeataajuisempi versio, muuttaa tehoa tai suunnitella indoor-mekaniikka. Tehovahvistin voidaan linearisoida sekä analogisella että digitaalisella esisäröllä. Alla on kuva kaupallisella, analogisella esisäröpiirillä linearisoidusta signaalista

TRX-osuus RF Platformista on suunniteltu siten, että sama design sopii pienillä muutoksilla kaikille taajuusvarianteille. Tämä tuo asiakkaalle merkittäviä kustannussäästöjä, koska uudelleensuunnittelua eri varianteille tarvitaan vain vähän ja tuotannon logistiikka yksinkertaistuu. TRX-osuuden toteutuksessa on käytetty pelkästään isojen valmistajien kaupallisia komponentteja. Arkkitehtuuri sisältää yhden välitaajuuden, mutta jos asiakas halua käyttää esim. integroituja RF ASIC:eja, toteutus voidaan tehdä myös suoramuunnokselle.

Kahdelle lähetin–vastaanotin-ketjulle mitoitetut TRX-RF-osat vievät AD/DA-muuntimineen levypintaa vain n. 140mm*50mm suuruisen alueen. Kahden lähetinvastaanotinketjun (2*2W) toteutus Front End mukaanlukien vie kokonaisuutena pinta-alaa ainoastaan 140mm*190mm eli RF-osat voi peittää A5-paperilla. Tilavuutta tällainen toteutus vie noin kaksi litraa.

Elektromekaniikassa erityistä huomiota on kiinnitetty lämmönhallintaan ja pieneen kokoon. Outdoor-tuote voidaan valmistaa edullisena valumekaniikkana. Indoor-tuotteessa ratkaisut voidaan toteuttaa esimerkiksi ohutlevytekniikoilla sekä muovin valuna. Alla kuvatulla mekaniikalla voidaan toteuttaa 2*2W-tukiasema, jonka tilavuus on vain kolme litraa.Antennit räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan. Voimme suunnitella tarpeesta riippuen joko suuntaavat tai ympäripolarisoivat antennit. Platformiin käyvät yhtä hyvin myös valmiit antenniratkaisut.